Klikk klikk

Saga har hele tiden vært trent på positiv måte fra jeg fikk henne, med noe negativ korrigering på ting som er 100% ulovlig, men ellers bare positivt på alt av innlæring og innretting.

Så egentlig har jeg vel klikkertrent hele tida, har bare ikke visst det. På alt saga har gjort som behager meg, eller øvelser innen lydighet hvor hun gjør ting riktig, har jeg belønnet med «BRA» etterfulgt av godbit. Og det er jo det samme som klikk(en positiv forsterker) og da er jo grunn arbeidet allerede gjort.

Jeg leste læreboka for klikker trening for ca 1 måned siden, og startet med en gang jeg var ferdig å lese av rein iver. Har IKKE brukt den på noe særlig triks ennå, da jeg ikke vil ha bikkja mi til å tilby triks på trening eller i konkuranse. Så det er jeg forsiktig med foreløpig.

Men sant og si, så er Saga forandret etter jeg begynte å klikke, og da mener jeg ikke at hun har blitt dust, men at kontakten er blitt ytterligere 10 ganger bedre under trening. Hun har det ennå mer gøy enn før.

Det beste av alt er at på tur, så hun mer i nærheten, kommer fortere når jeg roper og hun tilbyr å jobbe så og si hele tida. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg begynte med det, selv om jeg var litt nervøs i begynnelsen for at jeg skulle få en kødden «krossover hund». Men det gikk strålende og jeg anbefaler det for alle som vil ha mer effektiv trening.

2 thoughts on “Klikk klikk

  1. aussiebump sier:

    Klikkertrening er en utrolig bra og effektiv metode! Tror nok du og Saga kan komme kjempe langt med klikkeren!! Å ikke trene triks er veldig smart, for den fella gikk jeg i. Min hund tilbyr stadig vekk et eller annet triks når vi trener lydighet. Søtt, men litt slitsomt når man skal trene målrettet 😛

    • Nei de triksa får vente, hehe! skal ikke ha noe av det under trening nei:) Du hadde brukt klikker på Yatzi? Bruker du den ennå eller? Absolutt effektivt ja, og det fine med det er jo at det er 100% positivt:):) Synes du er veldig flink med Yatzi på trening:) Dere har en fantastisk kontakt:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s