Trening 24/2-2011

Finpussing

På torsdag hadde lise treningen igjen og hun holdt litt teori i hytta før vi tok ut hundene.

Hun hadde lagt merke til en god del feil hos flere av oss hunde eiere sist trening. Saga la seg blandt annet på «sitt og bli» da jeg har gått alt for fort frem på den øvelsen. Gått for langt ifra for fort. Så vi fikk beskjed om å trene «sitt og bli», «dekk og bli» og «stå og bli». Gå helt tilbake til scratch og trene med bikkja foran oss. Godt å ha en instruktør som kan hjelpe til å få hver enkelt øvelse perfekt.

Jeg starta med «sitt og bli» siden det var den øvelsen jeg hadde gitt Saga feil signaler på. Fikk henne i sitt foran meg, starta med 2 skritt ifra og klikka og belønna med flere repetisjoner. Så med 4 skritt, 6 skritt og 8 skritt. Hun var mye bedre etter en del repetisjoner og jeg kunne da gå tilbake til utgangsposisjon og gå 8 skritt ifra med ryggen til. Hun verken reiste seg eller la seg ned:) Trente også litt dekk og bli bare for avveksling selv om den er ganske solid. Så tok vi en liten pause.

Etter pausen trente vi «PANGDEKK». Det vil si at under kommandoen «Dekk»!, skal hunden kjapt ned i dekk(klask- i bakken). Saga har lagt seg altfor tregt på dekk under holdt, men kun fordi det er det hun er blitt belønnet for. Så jeg begynte med henne foran meg, ledet henne med en godbit raskt ned i dekk og klikka og godbiten var hennes. Gjorde dette en 7-8 ganger og satt henne tilbake i utgangsposisjon. Jeg sa «DEKK» og hun smalt i bakken! Lise sier» belønn med leik nå som det var perfekt» og det gjorde jeg. Etter det ble hun meget bra på dekken:) Kjempe fin trening:) 

 

One thought on “Trening 24/2-2011

  1. aussiebump sier:

    Finpussing er det mange som tar forgitt! Dere er rå flinke som trener så mye, og som er nøye med innlæring osv! Vi er ikke så flinke til det, så det er veldig inspirerende å lese om deres erfaringer:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s