Bikkjene mine:)

Jeg ser det omtrent sånn som dette……

Jeg har to hunder, Saga som kom til meg for godt og væl halvannet år siden ved rein tilfeldighet, som jeg virkelig synes det er morro å trene alt mulig med egentlig. Hun er jo en alt mulig hund som synes alt som foregår sammen med far er morro:) Og da er det jo masse muligheter for hvilke aktiviteter vi kan drive på med. Antakelig kommer jeg til å konkurere og trene med henne til hun rusler. Hun trenger disse aktivitetene for å trives opptimalt og rett og slett bli nok sliten. Har vært en død periode en stund nå og jeg merker at hun mangler aktivisering hvis det går for mange dager med bare tur og leik. Hun trenger den psykiske delen også for at alle behov skal være dekket. Og det er greit det, for jeg liker å trene hund, men alle får jo perioder hvor de blir litt lei. Heldigvis er jeg ikke lei noe særlig mer enn ei ukes tid, hehe!! Saga ville vært en kjempe krevende hund om hun ikke fikk all den aktiviseringen jeg gir henne. Og antakelig er det grunnen til at hun er omplassert to ganger før. Godt hun kom til meg, for nå har hun det bra og er fornøyd:) Jeg også:)

Også har jeg min 6 mnd. gamle boxer Atillo. Jeg har alltid hatt lyst på boxer og da jeg bestemte meg for å hente han, så hadde jeg ingen tanker om å bruke han til noe. Og jeg har fortsatt ingen planer med han og det kan godt hende jeg ikke noensinne vil lage noen heller. Hadde jeg skullet hatt en hund til som jeg planla å komme langt med i konkuranser  feks, så hadde det aldri  blitt boxer. Men boxern har en utstråling som gjør at jeg blir sjarmert av de. Jeg elsker å leike med bikkjer og bare ha det moro også, og det gir boxern i store mengder.  Han skal selvfølgelig trenes han også, for å aktivisere om ikke annet. Og for å få en lydig hund så må ting trenes på. Så lydighet kommer han også til å trene så lenge han lever, men da ikke med tanke på konkurering, men sosialisering og aktivisering:) Kan hende det dukker opp ting jeg vil prøve med han etter hvert, men foreløpig er han bare boxern jeg alltid ville ha:) En glad livlig hverdags lekekompis som jeg ikke krever noe særlig av. Han er også godt selskap for Saga og de er utrolig glad i hverandre.

Så da har jeg en hund jeg skal oppnå masse med innen rallylydighet, vanlig lydighet, kansje aguility og hva nå enn annet som kan virke spennende, og en hund som er bare kosehund, leikekompis og Boxer:)

Når Saga ikke lenger finnes, så blir det nok enten Border eller en Groendal tenker jeg, for jeg kommer nok til å konkurere så lenge kroppen min funker og hjernen er på nett:) Og det å jobbe med hund er noe helt spesielt:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s